dinsdag 21 februari 2012

Help ik heb een droge huid !


Iedereen kent het wel, je huid voelt trekkerig aan en ziet er rimpelig uit. Vooral met dit koude weer heb je meer te maken met een extreem droge huid, nu wat doe je er aan ? Hier zijn wat tips: 

Mooie huid begint vanbinnen
-  Een droge huid heeft meer olie nodig, deze kan je terug vinden in vette vis bv zalm. Hou je niet van vette vis kan je ook Omega supplementen innemen tijdens de winter. Ook fruit en groenten helpen de huid.
-  Drink veel water ! Ook dit helpt bij het hydrateren van je huid.

Onder de douche
-  Douche niet met heet water, dit droogt enorm uit, lauw water is beter
-  Meng eens wat van je klassieke douchegel met wat babyolie en gebruik dit als doucheproduct
-  Scheer niet elke dag je benen in de winter, daar wordt je huid nog droger van
- Scrub je huid maar 1 x in de week, gebruik een fijne scrub, liefst eentje zonder SLS.Ik gebruik de Mango scrub van The Bodyshop, en die vind ik echt heel fijn.
- Ben je meer een fan van een bad ? Probeer niet te lang te baden, door te lang te baden wordt het natuurlijke vetlaagje dat de huid soepel houdt steeds verwijderd. 

En verder... smeren maar ! Gebruik na het douchen een goede bodylotion of bodybutter (iets vetter). The Bodyshop heeft speciaal bodybutters ontworpen in verschillende geuren met de ene kant lichter dan de andere. Het lichte is een normale bodylotion zoals we hem kennen, het donkere deel is voor de extreem droge plaatsjes op je lichaam ! Echt heel fijn !  


Heb jij nog meer tips voor een droge huid?
xoxo S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten